Az oldalon technikai okok miatt a rendelési lehetőség szünetel, kérjük látogasson vissza később!

ifakonyv.huIskoláknak Szabályok az iskolában

Szabályok az iskolában

Ár: 3 000 Ft (3 000 Ft + 0% ÁFA) / db Újdonság!
  RAKTáRON
  SZÁLLÍTÁS: 3-5 MUNKAN
  SÚLY: 0.355 KG

Értékelés (4 vélemény alapján):

5
(4.75 / 5)
Sok általános iskolás gyerek szerint a szabályok rosszak, ellentmondásosak, az esetek többségében nem többek, mint parancsok, amelyek csak arra jók, hogy megakadályozzák, amit a gyerek tenni szeretne. Ezek általában olyan szabályok, amelyeket a pedagógus alkotott meg és hirdetett ki az első tanítási napon, megbeszélés, vita vagy értelmezés nélkül. Az elvárás világos: nincs más dolgod, mint követni a szabályokat.
Elképzelhető, hogy a szabályok ilyen típusú megközelítése hozzájárul az osztály fegyelmének a megalapozásához, ugyanakkor nem nyújt segítséget a gyerekeknek abban, hogy kifejlesszék magukban az önfegyelmet, vagy megértsék, miként válhatnak egy demokratikus közösség tagjává. A diákokra erőszakolt szabályok feszültségeket keltenek, vak engedelmességre szoktatnak, állandó harcot eredményeznek a felnőttek és a gyerekek között az iskolában.
Ez a könyv a fentiektől eltérő hozzáállást ajánl az iskolai szabályokhoz. Meggyőződésünk szerint a fegyelem, önfegyelem éppen úgy tanítható, mint az írás, olvasás, számolás. A diákok úgy tudják megtanulni a megfelelő viselkedésformákat, ha aktívan részt vállalnak az elsajátítás erőfeszítéseiből, és megküzdenek azért, hogy kifejlesszék saját felelősségtudatukat.
(…)
Ebben a könyvben lépésről lépésre nyomon követhető egy olyan alkotási folyamat, amelynek során a gyerekekkel együtt gondolkodva születik meg az a bizonyos „néhány jó szabály”; láthatjuk a szabályalkalmazás gyakoroltatását, mindennapi használatát, a fegyelem és a megfelelő munkalégkör fenntartásának számos technikáját; megtudjuk, mi történik, ha sérül a szabálytartás, fegyelem, milyen eljárások ajánlhatók, ha a gyerekek fegyelmezetlenül viselkednek, zavarják a közös munkát.

Ajánljuk ezt a könyvet minden elkötelezett, jó szándékú pedagógusnak, aki be meri magának vallani, hogy olykor bizony nehéz problémái vannak az osztályával vagy egyes diákokkal, s aki nem szégyell ezekben az esetekben segítséget kérni és elfogadni.

Hasonló termékek

Vásárlói értékelések

2016-11-29: Nagyon hasznos, értékes könyv, sok praktikus tanáccsal szolgál. Fontos hogy egy-egy problémára többféle megoldást kínál, a gyakorlatban bevált tanácsokat ad. Minden első osztályos tanítónak kötelezővé kellene tenni ennek a könyvnek a megismerését.

2015-12-16: Nagyon tetszik a könyv, első este átolvastam az egészet.

2015-12-08: A könyv tartalma teljesen azonos a pedagógusokkal előforduló, minden napi konfliktusokkal. Nagyon elfogadható gyakorlati tanácsokat tartalmaz, amely megkönnyítheti ezek megoldását.

2015-12-07: Nem olvastam még végig, hátránya, hogy nem a hazai oktatási rendszerre íródott.

Szállítás

Bankkártyával, levélként


A bankkártyás fizetés az alább felkínált Barion rendszeren keresztül lehetséges.

A termék súlya 0.36 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 500 Ft.

 Postaköltség: Súlytól függ Ingyenes 15 000Ft értékű rendelés felett.

Sárga (posta-) csekken, levélként


Postaköltség: A Magyar Posta általános díjszabása szerint. (Több mint két könyv rendelésekor a MP ajánlott küldeményként, plusz 290 Ft-ért szállítja ki a levelet.)

A termék súlya 0.36 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 275 Ft.

 Postaköltség: Súlytól függ Ingyenes 15 000Ft értékű rendelés felett.

Átutalással, levélként


A termék súlya 0.36 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 490 Ft.

 Postaköltség: Súlytól függ Ingyenes 15 000Ft értékű rendelés felett.
Vásárlói
értékelés »

 Kosár

Az Ön kosara üres.